Malmö New Wave presenterar BAI NITE

Ibland (ganska ofta) önskar jag att hiphop var en stat, som förutom att betala ut generösa pensioner så att legender slapp förnedra sig, även skulle bedrev en hel del repressiv verksamhet. Till exempel skulle det upprättas en svartlista på uttjatade låtar, och en kulturpolis skulle se till att de inte spelades på lokal. Mer eller mindre hundra procent av Malmös hiphop-DJ:s skulle sitta inne.

Vad jag vill ha sagt är att Malmös hiphop-klubbar har varit jävligt zzzzzz jävligt länge och att detta är ett välbehövligt iniativ.

Bai Nite är ett nystartat koncept skapat av Malmö New Wave kollektivet tillsammans med Moriskan. Tanken med kvällen är ett event som är mer än bara en utekväll på en klubb. Fokuset ligger på bra liveartister, mycket från Malmö men också gäster från andra delar av Skandinavien.

Malmö New Wave, med Sveriges drottning Cherrie AKA landets bästa rappare, och lokala hjältarna Guleed, Adam Aden, Ozzy; har sett dem live och de är guld. Från andra sidan sundet plockar de med Icekiid, och det är ett extremt viktigt move. De riktiga måste ta över. Enda regnmolnet är att allt detta ska vara på Moriskan, stadens skitställe nummer ett. Dock finns det inte några rimliga alternativ längre (RIP Tangopalatset).

Just det, kom ihåg varannan vatten denna kväll, så ni pallar åka upp till Göteborg och ge nazzarna ett helvete dagen efter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *